Volvo med fokus på fosillfritt på Intermat

TYDLIGT SPRÅK: Den här bilden visar Volvo CE med sitt pressmaterial inför Intermat-mässan i Paris den 24-27 april.

Innovation och banbrytande partnerskap kommer ligga i fokus på en plattform av hållbara lösningar från Volvo CE på branschmässan Intermat 2024 som arrangeras 24-27 april i Paris.

Volvo CE kommer tillsammans med kollegor från andra delar av Volvokoncernen att visa upp ett gemensamt fokus på att fasa ut fossila bränslen i hela bygg- och anläggningsbranschen, som omfattar kraftfulla batterielektriska maskiner, lastbilar, prototyper med vätgasbränsleceller, smarta tjänster och effektiva laddningslösningar.

I en 1 500 kvadratmeter stor monter kommer Volvo att visa hur man bidrar till utfasningen av fossila bränslen. Vid sidan av ett antal nya och befintliga innovationer, av vilka många kommer att hållas hemliga fram till själva mässan, finner vi den 23-tons elektriska bandgrävmaskinen EC230 Electric, den nya eldrivna hjullastaren L120 Electric, samt några av de mindre elektriska kompaktmaskinerna som till exempel EC18 Electric.

Som bevis på att flera tekniker behövs för att stödja branschens omställning, kommer världens första bränslecellsprototyp driven av vätgas, dumpern HX04, också att lyftas fram, tillsammans med andra banbrytande lösningar som drivs med förnybara biobränslen.

Med tjänster i en mer framträdande roll på Intermat, så kommer Volvo CE att visa upp och demonstrera produktivitetstjänster som Connected Map, Task Manager och dess banbrytande Equipment as a Service-modell, såväl som reservdels- och tillgänglighetstjänster som ”CO2 Reduction Program”.

Branschmässan Intermat, som genomförs vart tredje år äger rum den 24-27 april på Paris-Nord Villepinte Parc des Expositions i Paris, återvänder med ett förnyat utställningsformat som täcker schakt, rivning och transport, vägar, mineraler och fundament, hissar samt byggnation och hantering i betongsektorn.

Det är första gången Intermat arrangeras sedan mässan tvingades ställa in 2021 på grund av utmaningarna som Covid-19-pandemin medförde.

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se