OilQuick storsatsar på Nordic Rail

Den 10-12 oktober är det äntligen dags att slå upp portarna till Elmia Nordic Rail. Bland utställarna finns bland annat Oilquick som kommer att presentera ett optimerat fullautomatiskt snabbfäste som kan användas på järnvägsmaskiner. I montern kommer det finnas en fullutrustad hjulgrävare.

Sedan flera år har Oilquick haft siktet inställt på att ställa ut på järnvägsmässan Elmia Nordic Rail, och i oktober är det äntligen dags. Företaget kommer ha en välutrustad hjulgrävare i montern och avslöjar också att man kommer lansera en nyhet för den svensk marknaden.

– Vi har uppfattningen att Elmia Nordic Rail är en professionell och nischad mässa inom järnvägsbranschen. Dessutom känns det extra spännande att vara med eftersom det är första gången vi deltar, och det har vi längtat efter i flera år, säger Johan Schedin, säljare på Oilquick.

Genom åren har Hudiksvallföretaget Oilquick sett en ökad efterfrågan på produkter för järnvägssegmentet och på Nordic Rail kommer det att bli möjligt för branschföretagen att se dessa.

– Vår medverkan på Elmia Nordic Rail är en betydelsefull satsning för oss, dels för att det ligger rätt i tiden, och dels för att det sker en expansiv satsning på infrastrukturen inom järnvägsbranschen. Om man ska satsa på något, ska man våga satsa rejält och det väljer vi att göra på årets mässa, säger Johan Schedin.

– Vi kommer att presentera ett optimerat fullautomatiskt snabbfäste som kan användas till en järnvägsmaskin, säger Johan Schedin, säljare på Oilquick.

Oilquick säljer fullautomatiska snabbfästessystem för anläggningsmaskiner runt om i Europa och USA och nu är det även dags att ta sig in i järnvägssegmentet.

– På årets mässa kommer vi att presentera ett optimerat fullautomatiskt snabbfäste som kan användas till en järnvägsmaskin. Detta är en nyhet som vi tidigare inte har visat upp på den svenska marknaden, så detta blir nytt för branschföretagen. Anledningen till att vi väljer att ställa ut på mässan är för att vi vill ta oss in i järnvägsbranschen, och detta är en fantastisk möjlighet för att lyckas med det, fortsätter Johan Schedin.

Elmia Nordic Rail är den största och ledande järnvägsmässan i Norden och har arrangerats sedan 1995. Senast mässan arrangerades var 2019 då 260 företag ställde ut. Antalet besökare uppgick till 3.533. Enligt arrangörerna är mässan en mötesplats och ett kunskapsnav för alla som arbetar med järnväg och annan spårburen trafik.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se