Snabbladdstationer för elmaskiner från Deutz

Deutz lanserar en snabbladdningsstation för entreprenadmaskiner med en laddkapacitet på 150 kW.

Deutz har fått en order på 17 PowerTree snabbladdnings-stationer.

Ordern kommer från den tyska rivningsentreprenören KTEG som också var en av pilotkunderna för de första PowerTree-enheterna.

Enligt Deutz är laddstationerna installerade i en 10 fots flyttbar container och är den första i sitt slag som levererar utsläppsfri energi för elektriska anläggningsmaskiner.

PowerTree ger en laddningskapacitet på upp till 150 kilowatt, med en utspänning på mer än 800 volt, vilket är tillräckligt för att ladda en entreprenadmaskin på så lite som 20 minuter t.ex under förarens lunchrast.

Att använda DeutzPowerTree är enkelt, ingen specifik utbildning krävs. Och tack vare den digitala appen PowerTree Connect kan all data som rör laddningspunkten och laddningsprocessen följas på plats.

– Strömförsörjningsinfrastruktur är nyckeln när det gäller att använda alternativa drivsystem i anläggningsmaskiner. PowerTree från E-Deutz ger elektricitet till maskinen. KTEG har tillsammans med oss ​​tagit ett stort steg närmare klimatneutral mobilitet, säger Dr Markus Müller, teknisk chef på Deutz.

Deutz introducerade sitt E-Deutz-program för att leverera el- och hybriddrivsystem till bygg- och anläggningsbranschen 2018. Företaget säger sig nu vara redo att industrialisera produktionen av dessa system, allt eftersom efterfrågan ökar.

– Att minska utsläppen inom byggsektorn är en viktig fråga för våra kunder. Det är därför vi erbjuder elektriska grävmaskiner samt PowerTree som en mobil snabbladdningsstation.

Vi ser också till att våra elmaskiner är redo att användas under en hel dag. Och det som är lika viktigt: de laddas på kortast möjliga tid, säger Harald Thum, vd för KTEG.

Deutz förser kunder med drivlinelösningar som passar deras individuella behov, oavsett om de är konventionella eller i allt högre grad alternativa lösningar. Dessa inkluderar en blandning av tekniker som sträcker sig från vätgasmotorer till e-bränslen och elektrifiering. Deutz lanserade sin E-Deutz elektrifieringsstrategi med syftet att utnyttja framtida marknader på lång sikt. 

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se