Armklippare från YstaMaskiner

YstaMaskiner lanserar de nya armklipparna GreenTec Scorpion 330 och 430 Plus.

På Borgeby fältdagar premiärvisade  YstaMaskiner den nya GreenTec Scorpion 330 & 430 PLUS. 

Detta är den minsta modellerna av armklipparna i Scorpion-serien. Armklipparen monteras i 3-punktsfäste och drivs sedan via traktorns PTO. 

Armklipparen är utrustad i standardutförande med Hybrid Arm System som gör att armklipparen kan köras både med och utan parallellarmfunktion. 

På Scorpion 330 och 430 PLUS-modeller ingår Rotor Flex med Auto Flex vilket möjliggör att redskapet alltid är i rätt position oberoende av armens position. Detta eftersom den undre rotorn på Rotor Flex kan vridas 180° och den övre rotorn 270°.

Med Rotor Flex och Auto Flex kan föraren svänga fram armen så man slipper sitta och vrida huvudet och samtidigt ha full kontroll framåt i körbanan.

Släntklipparen är konstruerad i högfastighetsstålet Strenx 700 som tillsammans med en speciell design optimerar armens styrka i förhållande till vikten. Konstruktionen ger 25 procent lägre vikt men 50 procent starkare konstruktion.

Armens funktioner och monterat redskap drivs av Danfoss Load Sensing hydrauliksystem som styrs med Danfoss CanBus joystick. Hydrauliksystemet medger att man kan köra på reducerat varvtal på bäraren och därmed spara diesel. Två olika oljemängder kan ställas in beroende på vilka redskap som ska användas.

Släntklipparna har hydraulisk påkörningssäkring i alla positioner i arbetsområdet, flytställning på arm och klippvinkel, stödben, truckfäste samt LED belysning som standard.

De nya armklipparna kommer även visas i YstaMaskiners monter på EntreprenadLive som arrangeras på Ring Knutstorp den 15-17 september.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se