Safedriving lanserar automatiskt låssystem

Safedriving har under två år utvecklat ett smart och användarvänligt låssystem i syfte att bidra till förbättrad arbetsmiljö och säkrare fordon. Låssystemet med namnet LEAVEnLOCK är ett kompletterande låssystem som fungerar parallellt och utan påverkan på fordonets originalsystem och passar alla 24v-fordon med centrallås.

Många fordon kräver tomgångskörning för att upprätthålla funktionalitet. Det kan handla om sopbilar som behöver hydraulik för sopaggregatet eller kranbilar där föraren kör kranen på distans utan uppsikt över hytten. I dessa fall sitter orginalnyckeln kvar i tändningslåset och är ett lovligt byte. Därför finns det idag reglerat att fordonen måste låsas, vilket, fram till nu, inte alltid varit så enkelt att genomföra.

Med Safedrivings låssystem kan föraren lämna bilen och vara säker på att dörrarna låser sig även när bilens motor är igång. Låsningen sker automatisk när föraren lämnar hytten och låser upp igen när föraren närmar sig dörren. Föraren behöver inte göra någonting annorlunda, systemet är helt automatiskt.

LEAVEnLOCK kan installeras och användas fullt ut även i fordon där tomgångskörning inte är ett krav men att låsningen ändå är en förutsättning för en trygg arbetsmiljö. Enligt Safedriving är fordonet garanterat låst när man inte befinner sig i hytten om låssystemet är installerat.

I hytten sitter en mottagare som känner av den nyckel som föraren har i fickan. Om flera personer arbetar i fordonet kan varje operatör ha en egen nyckel. Fordonet låser när sista operatör lämnar hytten och öppnar åter när första operatören närmar sig. Upp till fyra nycklar kan användas till systemet och övergången mellan nycklarna sker sömlöst.

Som extra säkerhet om någon råkat tappa nyckeln finns en kodbricka för manuell öppning med säkerhetskod.

Länk till Safedriving.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se