Prestigefyllt designpris till Case

CASE G Series 921G_1

Case Construction Equipment har erhållit designpriset Good Design för G-serien hjullastare av Chicago Athenaeum: Arkitektur- och designmuseet och European Center for Architecture Art Design och Urban Studies.

Av de tusentals förslag som skickades in av världens ledande maskintillverkare och industriteknikföretag var det Case G-serien som erhöll det pristigefyllda designpriset ”Good Design” av Chicago Athenaeum och European Center for Architecture Art Design och Urban Studies. Som vinnare av priset är Case G-serien hjullastare nu en del av museets permanenta designsamling.

– I konkurrens mot de allra bästa i världen blev Case G-serien en vinnare. Den här prestigefyllda priset blir kronan på verket för Cases hjullastares långa historia samtidigt som vi förbereder produktsegmentets 60-års jubileum nästa år, säger Carl Gustav Göransson, direktör för CNH-koncernens segment inom entreprenadmaskiner, och varumärkeschef för Case Construction Equipment och New Holland Construction.

”Det här priset blir kronan på verket för Cases hjullastares långa historia.”  Carl Gustav Göransson,  varumärkeschef för Case Construction Equipment på CNH Industries.

Med G-serien hjullastare har Case arbetat mycket på att förbättra förarmiljön både vad gäller komfort, säkerhet, kontroller och gränssnitt. Målet har varit att skapa en intuitiv och lättanvänd förarmiljö som påminner om en personbil men med industriella prestanda.

– Den nya vindrutan som ger en fri panoramasikt framåt, flera konvexa backspeglar och en smal motorhuv tar runtomsikten till en ny nivå i G-serien, fortsätter Carl Gustav Göransson.

Hytten är utformad för att maximera utrymmet för föraren. Det ergonomiskt utformade styrpaketet ger en symmetrisk driftsstation för att styra lastfunktioner och maskinstyrning, vilket ska minska trötthet, särskilt vid repeterande manövrar skriver Case i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

CASE G Series 921G_2