Polisen varnar: stöldvåg av lyxiga pickuper

Den senaste veckan har fyra pickuper av modellen Dodge Ram stulits i sydöstra Sverige. Polisen uppmanar nu bilägare att vara extra vaksamma mot misstänkta biltjuvar. Foto: Per Eriksson

Den senaste veckan har fyra stycken fordon, av samma typ och modell tillgripits nattetid från sina ägare på olika platser i Södermanland, Jönköping och Östergötlands län. Fordonen är av fabrikat och modell Dodge RAM vilket är en större pickup-modell med godsvärde i miljonklassen.

Fordonen har tillgripits i Tranås, Fornåsa, Eskilstuna och Linköping. De två första tillgreps natten till den 28 oktober. Eskilstunastölden skedde natten till den 31 oktober och den sista i Linköping natten till den 6 november.

Polisen uppmanar ägare och brukare till denna typ av modell att vara uppmärksamma på personer som visar intresse för denna typ av fordon oavsett tid på dygnet. Brottet föregås sannolikt av att gärningspersonerna rekognoserar platsen och fordonet en tid innan stölden. 

Tips gällande stölderna eller iakttagelser i övrigt mottages tacksamt på tel. 114 14 alternativt polisens hemsida polisen.se.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se