Kortare leveranstider hos Delvator

Det är hektiskt i utrustningslinan hos Delvator för Felix Brymell som nu har rutin på att färdigställa ”Fast Track” Hitachi-maskinerna för leverans. Foto: Mats Persson

Sedan april är Delvator, svensk generalagent för Hitachi,  igång med det nya konceptet ”Fast Track”, där sju olika maskinmodeller ska finnas tillgängliga för snabbare leverans.

Enligt Delvator har efterfrågan visat sig vara större än förväntat och utrustningsarbetet är i full gång.

Långa leveranstider för anläggningsmaskiner är ett problem i hela branschen. För att få ner leveranstiderna inför nu Delvator ”Fast Track” som är ett snabbare kösystem, där sju av de populäraste maskinmodellerna, fyra bandgrävare från 9,5 till 24 ton, två hjulgrävare 15-17 ton och en hjullastare, gjorts tillgängliga för snabbare leverans. 

Maskinerna uppges vara välutrustade med bland annat tiltrotator, Led-belysning, L8-spakar och mycket mer. De färdiga utrustningspaketen gör att modellerna kan levereras betydligt snabbare än om anpassningar till kund ska göras.

– Vårt Fast Track koncept har varit igång sedan mars månad och har fått ett bättre mottagande än vi kunnat hoppas på. Maskinerna är utrustade för att passa de flesta kunderna, och feedbacken vi fått från marknaden har varit väldigt positiv, säger Jonas Coltén, vd på Delvator.

Det är hektiskt i utrustningslinan hos Felix Brymell, som kan titulera sig första ”Fast Track-utrustare”.

– Det går undan, men det är kul, säger han. Nu börjar jag få in en rutin och det går smidigt och bra. Så fort jag kör ut en färdig maskin på gården för kontroll, står nästa redo att komma in i hallen.

I nuläget är det syskonparet Hitachi ZAXIS 135 (med bandgrävare ZX135US-7 och hjulgrävare ZX135W-7) som är de mest frekventa i linan, men fler modeller står på kö – redo att färdigställas till väntande kunder.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se