Ny Multihog redskapsbärare

_dsf1170

Arbete i parker och gator är alltid utsatt för hårda besparingskrav. Med nya redskapsbäraren Multihog CX blir det möjligt att utföra en mängd olika arbeten med en enda maskin. Multihog CX visades på Entreprenad Live i Göteborg 8-10 september.

Irländska Multihog lanserar nu nya redskapsbäraren Multihog CX. Multihog CX har 3-punktslyft och kraftuttag både fram och bak, liksom tippbart flak som får lasta upp till 1,2 ton. I sitt smalaste utförande (111,5 cm) klarar den  passager på bara 1,2 meter bredd.

– En vändradie på drygt fem meter ger också en svårslagen smidighet. Modellen är godkänd för trafik i 40 km/tim och har hydrostatisk drivning med permanent 4-hjulsdrift. Det säger Claes Fehling på svenska generalagenten Swedmog.

Motorerna från Kohler är på 55 eller 75 hk och klarar avgassteg IV utan partikelfilter. Hytten har klimatanläggning och mycket stora glasytor. Både fram och bakaxel är fjädrade.

Förrutom att Multihog CX kan använda vanliga 3-punktsredskap finns också en mängd specialutrustning framtaget. Allt från klippaggregat till med uppsamling, till gatsopningsutrustning och klippaggregat som kan ta vägslänter och ogräs under staket på en enda körning. Och givetvis snöröjning med saltspridning.

En maximal släpvagnsvikt på 3,5 ton gör också att det går att ta med sig en mängd olika redskap, eller material, ut på uppdrag.

– Kombinationen av dubbla lyftar och PTO, flak och mycket bekväm hytt gör Multihog CX svår att slå. Både för personal och ekonomiavdelningen, säger Claes Fehling.

Multihog tillverkas i Irland och används av mängder av kommuner och entreprenörer i hela Europa.

De kompakta redskapsbärarna är inte minst en vanlig syn på många flygplatser runt om i Europa som uppskattar att kunna använda ett och samma fordon för både gräsklippning, sopning och snöröjning. Nya Multihog CX kostar från 550.000 kronor.

Länk till Swedmog