Ny maskin från Vermeer för styrbar borrning

D40x55DR_170235_322-min-2

Nu lanseras Vermeers D40x55DR S3 Navigator, avsedd för syrbar borrning i berg, även kallat SBR-borrning på den svenska marknaden.

Den nya borrmaskinen är avsedd för borrning i både hårda och mjuka bergarter samt jord och lera.

Den använder en dubbelstångteknik med en inre borrstång som levererar borrkraft till borrkronan, samt en yttre borrstång som står för riktning och rotationskraft vid till exempel upprymning av borrstålet för produktionsinstallation.

– Kombinationen ger kraftfull upprymningsprestanda samtidigt som den ger flexibiliteten att välja det bäst lämpliga verktyget för att matcha markförhållandena, vilket gör att hela förloppet från borrning till produktionsinstallation kan genomföras med en och samma maskin, säger Andé Hoondert, vd på den svenska generalagent Vermeer Viking.

Operatörshytten med de canbus-baserade kontrollerna gör att en ny operatör snabbt känner igen sig i förarmiljön från någon av de andra borrmaskinerna i S3-serien från Vermeer.

Hytten uppges vara komfortabel och har gott om benutrymme, luftkonditionering, värme och bra översikt.

Tack vare att maskinen levereras med 150 meter borrstänger blir kassettbyterna få. Designen med den ihåliga innerstången ger mindre restriktioner för luft eller vatten att passera till borrverktygen. Detta ger ökad flexibilitet inför val av lufthammare eller stora hole opener rymmare.

Den kraftfulla betonitpumpen från Aplex ger 265 liter per minut. Underredet uppges vara rubust och maskinen har gummiklädda stållarver.

Länk till Vermeer Viking

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

D40x55DR S3 4 D40x55DR S3 nr1