Fina lastbilar på Alunda Truckmeet

Jonas Zetterström, kranbilsförare på Edin Kranar visade upp företagets fina bodbil på Alunda Truck Meet. Den är byggd på en Scana R490 8x4 med en 99 tonmeterskran från Fassi. Räckvidden är på hela 41 meter. Foto: Per Eriksson
Jonas Zetterström, kranbilsförare på Edin Kranar visade upp företagets fina bodbil på Alunda Truck Meet. Den är byggd på en Scana R490 8×4 med en 99 tonmeterskran från Fassi. Räckvidden är på hela 41 meter. Foto: Per Eriksson

För tredje året i rad arrangerades Alunda Truck Meet i Alunda, 3,5 mil nordost om Uppsala. Till årets arrangemang som hölls 3-4 augusti var över hundrasextio lastbilar anmälda och slutligen kom det 120 lastbilar. Det kan jämföras med förra året då 93 lastbilar deltog.

Utöver utställningen bjöds det på fredagkvällen på en effektfull ljusshow, då lastbilarna tände alla sina lampor och blixtljus och lyste upp utställningsområdet.

  Det som ställs ut är i första hand bruksbilar som går i den vanliga trafiken, det ska inte vara så avancerat. Det är en trevlig tillställning och en stor familjefest, säger Olivia Helén, som arrangerar Alunda Truck Meet. 19 åriga Olivia som till vardags arbetar i familjens åkeri där hon kör en 24 meters djurtransportbil.

Publiken kunde också rösta på sin favorit bland de utställda bilarna och på lördagkvällen hölls prisutdelningen.

Bland annat hade arrangörerna lockat Edins Kranar i Järfälla att visa upp en av sina kranbilar på Alunda Truck meet.

Den spektakulära bodbilen med en 99 tonmeters Fassikran är byggd på en Scania R490 8×4 från 2015. Fassikranen har en räckvidd på 41 meter. Bilen har ett fast Fassi bodflak med hydraulisk utskjutbar bakramp.

– Transportuppdragen är väldigt skiftande och vi transporterar i första hand bodar. Men även grävmaskiner, containrar med mera, säger 27-åriga Jonas Zetterström, lastbilsförare hos Edins Kranar.

Vi hjälper också till vid olika typer av höglyft som inglasning av fasader och liknade. Till bilen hör också en 3-axlad bodkärra med två lyftbara axlar, berättar Jonas Zetterström. Bilen har vid tidigare utställningar fått flera prestigefulla utmärkelser. Bland annat vid senaste Stockholm Truck meet.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A2748 _W5A2750 _W5A2754

_W5A2753