Ny häcksax för lastare

nordicc_gronytemaskiner

Ljungbyföretaget Nordicc lanserar en serie häcksaxar för montering på lastare, traktorer och redskapsbärare. 150cm och 180cm är standardbredderna, men de kan tillverkas upp till 300 cm. Det finns även modeller avsedda för grävmaskiner.

Övriga produkter som kommer är ett såghuvud för röjning av mindre träd, grenar och annan vegetation. De kommer i två utföranden. HS55 har en klinga som är 55 cm i diameter, klarar att såga i upp till 150 mm tjocklek. HS75 är den största varianten, klingan har en diameter på 75 cm, sågar upp till 250 mm tjocklek.

Klipphuvud till grävmaskiner finns också i programmet. Klippningen sker genom knivar som roterar horisontalt. Knivarna sitter monterade ovanpå varandra vilket ger en riktigt fin mulchningseffekt. De finns i bredderna 80 respektive 100 cm, passar grävmaskiner i spannet 1,5–7,5 ton.

För att hålla undan ogräs och annat ovälkommen växtlighet finns borsten RB80. Den monteras på grävmaskin, eller på samma armsystem som för häcksaxarna. Den finns tillgänlig med ett eller tre borsthuvuden. Olika typer av borst finns, från en skonsam variant upp till hårda stålborst.

Mellan hydraulmotorn och borsten sitter en växellåda, detta ger en jämn stark borstning och skonar hydraulmotorn som alltå får en lång livslängd.

– Gemensamt för alla dessa produkter är håller hög kvalitet och är väl genomtänkt konstruktioner Redskapen är byggda i 460 stål från SSAB. Tanken är att maskiner och fordon som redan finns på marknaden snabbt och smidigt ska kunna bli riktigt effektiva redskap inom grönytesektorn” säger Ruben Klingenberg, marknadsansvarig på Nordicc AB.

Länk till Nordicc AB

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se