Mustaschgrip gick under klubban

auktionsvinnare

Vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele auktionerades en unik blålackerad mustaschgrip ut till förmån för kampen mot prostatacancer och intresset var stort.

– Prostatacancer är den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Många inom skogsbranschen liksom flera av våra användare är män som befinner sig i en riskzon att drabbas eller har blivit drabbade. Därför känns det mycket bra att vi på det här sättet har kunnat bidra till en bättre cancervård, forskning om prostatacancer och möjligheten att rädda fler liv, säger Håkan Bergh, försäljningsansvarig i Sverige.

Gripen som tagits fram är den populära rundvirkesgriparen Cranab CR280 som lackeras i blått och dekoreras med en mustasch. Auktionen avslutades den 17 februari vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele. Intresset var stort och många var beredda att stödja mustaschkampen genom att lägga ett bud. Auktionen vanns slutligen av Dahlqvist Skog AB från Östavall med ett bud på 47000 kr. Cranab skänker alla intäkter till Prostatacancerförbundet.

Mustaschkampen är en årlig kampanj som pågår varje höst och vinter till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. Både humor och allvar blandas i kampanjen där mustaschen, som är kampanjens signum, har blivit ett roligt inslag. I allvaret ligger att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. En tidig upptäckt räddar liv.

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet tillsammans med sina 26 patientföreningar, 9 huvudpartners och 200 företag och organisationer. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till forskning om sjukdomen samt driva opinionsbildning för en bättre prostatacancervård.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se