Ny generation väghyvlar från Cat

CM20180718-40744-63747

Nu lanserar Caterpillar en ny generation väghyvlar. Först ut är Cat 120 som kommer med en Cat C7.1-motor som förbrukar 15 procent mindre bränsle när den körs i Eco-läget.

Den nya väghyveln har en helt ny hytt, ny filtreringsteknik, välj mellan ratt/spak eller joystickreglage, tandem eller allhjulsdrift och en serie skalbara tekniker för hyvlingskontroll.

Man kan välja mellan joysticks eller konventionell ratt med manöverspakar. Styrkonsolen kan justeras efter förarens önskemål. Det går att integrera automatiska strömställare och knappar för hyvelkontroll på spakarna, så full kontroll är inom räckhåll. Joystickreglagen minskar hand- och armrörelserna med upp till 78 procent. När man arbetar med joystick blir utmattningen mindre tack vare färre armrörelser. Tekniska lösningar är integrerade i joysticken så att det blir jämna rörelser. Hytten med vinklad joystick ger extra bra uppsikt över bladet.

Den nya hytten har bättre sikt tack vare intilliggande bakrutor, som kan kompletteras med Cat Detect Vision-systemet. Värme- och kylsystemet avfuktar och trycksätter hytten, samtidigt som frisk luft cirkulerar, damm hålls ute och fönstren hålls rena. Sätesuppgraderingarna innefattar luftfjädring, uppvärmning och kylning med luftjusterade sidodynor. Maskininformationen och Cat GRADE-tekniken visas på den lättlästa färgskärmen eller pekskärmen på 10 tum.

Cat 120 har förlängda bytescykler för motorolja, hydraulik och transmissionsfilter. Filtren är grupperade tillsammans för enkel åtkomst.

Slirkoppling på svängbordsdrivningen skyddar pinjong och kuggar från skador. Med tillvalet Circle Saver kan man minska daglig smörjning och kostsamma reparationer av svängbord och drev.

Skalbar Cat Grade-teknik ger hyvelkontrollalternativ för kunder med olika tillämpningskrav och budget. Som tillval finns bland annat en funktion som sänker farten om maskinen studsar.

Allhjulsdrivningen har ett krypkörningsläge för enbart framhjulen för exakt hyvling. Alternativet allhjulsdrivning assisterar med fäste och manövrering på löst underlag. Den ökade kraften uppges hantera svår terräng bättre.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se