Ny generation Axion 900 från Claas

Axion 900_claas_01

Claas Axion 900 serien stortraktorer presenterades första gången 2011 och etablerade sig snabbt på marknaden.

Nu erbjuds motorer med högre effekt och lägre varvtalskoncept, optimerad Cmatic styrning av transmission, ny CEBIS terminal med pekskärm, samt Cmotion multifunktionsspak såväl som nya tillvalet CIS+ med multifunktionsarmstöd.

Alla nya Axion 900 modeller har den vidareutvecklade 6-cylindriga FPT Cursor 9 motorn med 8,7 liter slagvolym. Den är också standardutrustad med ny variabel VGT turbo med optimal anpassning av laddtrycket till motorns belastning och varvtal.

Detta gör att 70 procent av max vridmoment uppnås redan vid tomgång. Max motoreffekt på modellerna Axion 920 – 960 har höjts och omfattar nu området från 325 till 445 hästkrafter.

De nya Axion 900 modellerna utvecklar full effekt från stillastående till alla körhastigheter utan effektboost.

Alla Axion 900 traktorer har hydraulik med load-sensing och kapacitet på 150 eller 220l/min samt avlastningsspak på alla hydrauluttag. Versionen med CIS+ kan fås med upp till sex hydraulventiler och CEBIS med upp till åtta ventiler.

Båda versionerna har manövrering via vippbrytare i armstödet och Electropilot joystick. Dessutom kan funktionsknapparna på armstödet och multifunktionsspaken programmeras för önskad hydraulventil och funktion.

På CEBIS versionen kan föraren prioritera valfri hydraulventil. Förinställt oljeflöde för den prioriterade ventilen förblir konstant även när andra ventiler används.

Nya Axion 900 traktorserie kommer att presenteras på Agritechnica 2017 och kan levereras från våren 2018.

Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

Axion 900_claas_02