Nokian Tyres utökar Ground Kare-sortimentet med nya dimensioner

Nokian Tyres lanserar nu hjulgrävardäcket Ground Kare i två nya storlekar. Sortimentet utökas nu med 600/50-22,5 för kompakta och mindre maskiner och 710/40-22,5 som är avsett för de största hjulgrävarna som behöver extra stort fotavtryck.

För två och ett halv år sedan lanserade Nokian Tyres däcket Ground Kare för hjulgrävare och grävlastare. Det är ett mångsidigt singeldäck med breda mönsterklackar och nu utökas sortimentet med två nya dimensioner.

Nokian Tyres lanserar nu Ground Kare-däcket med storlekarna600/50-22.5 för kompakta hjulgrävare och 710/40-22.5 för de allra största maskinerna.

Enligt Nokian Tyres är det breda, klackmönstrade singeldäcket Ground Kare en bra kompromiss mellan extrem stabilitet som vid dubbelmontage och extrem dragkraft på mjuka underlag.

– Vi låg före på marknaden med Ground Kare. Vi kände oss trygga redan med däckets imponerande specifikationer, men det verkliga värdet har visat sig i den dagliga användningen ute på fältet, säger Kimmo Kekki, produktchef på Nokian Tyres. 

Nokian Ground Kare-däckets tre stora fördelar har omvänt många entreprenörer från att använda dubbelmontage: utmärkt stabilitet som gör arbetet snabbare och säkrare, stort fotavtryck som minimerar skadorna på underlaget under och efter arbetet samt singeldäckskonfiguration som till skillnad från dubbelmontage motverkar ansamling av stenar, skriver Nokian Tyres i ett pressmeddelande.

– Däcket utsätts för många utmaningar på arbetsplatserna. Stålförstärkningarna gör Ground Kare mycket motståndskraftigt mot stick- och skärskador.Dessutom gör den stora kontaktytan däcket extremt slitagetåligt, både i arbetstimmar och körsträcka räknat, menar Kimmo Kekki.

– Förr var jag tvungen att använda bandgrävare i svår terräng. Ground Kare fungerar på ställen där jag annars skulle ha fastnat med dubbelhjulen, säger Sami Isomäki, som arbetar som grävmaskinist i Helsingfors. Han konstaterar också att bärförmågan är märkbart bättre än med dubbelmontage.

Nokian Tyres lanserar nu Ground Kare i två nya dimensioner. Storleken 600/50-22.5 passar mindre och kompakta maskiner. Enligt Kimmo Kekki kan de maskinerna även dra nytta av däcket stabilitet och skonsamhet mot underlaget.

Storleken 710/40-22.5 är avsett för de största hjulgrävarna som behöver extra stort fotavtryck för att även kunna användas på arbetsplatser med mjukt underlag.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se