Lyckat Conexpo för Engcon

Den svenska tiltrotortillverkan Engcon deltog på årets största maskinmässa, Conexpo i Las Vegas som arrangerades den 14-18 mars. Enligt Engcon var intresset för företagets produkter rekordstort på årets mässa.

Den 14–18 mars arrangerades årets största maskinmässa, Conexpo i Las Vegas. Den svenska tiltrotortillverkaren Engcon var på plats för att marknadsföra tiltrotatorn och dess fördelar för den nordamerikanska marknaden. 

Enligt Martin Engström, produktchef på Engcon, var intresset för Engcons produkter större än någonsin.

Engcon etablerade sin verksamhet i Nordamerika 2017  och idag har företaget säljkontor både i USA och Kanada. Conexpo, som genomförs vart tredje år, är en självklar arena för Engcon som uppges arbeta målmedvetet för att stärka sin position på den nordamerikanska marknaden.

Nu när Conexpo slagit igen sina portar för denna gång summerare Engcon årets deltagande som en stor framgång.

– I år var intresset för våra produkter större än någonsin sett till antal besökare i vår monter. Att visa upp våra produkter live inför publik bidrar till att skapa förståelse för hur tiltrotatorn fungerar och hur den bidrar till bättre lönsamhet för våra slutkunder. Intresset att testköra maskinerna på plats var enormt, vi märker också att marknaden är mera mogen nu, kunderna efterfrågar offerter i större utsträckning än tidigare, säger Martin Engström.

– Sedan 2017, när vi etablerade vår verksamhet i USA, har vi haft siktet inställt på att få nordamerikanerna att förstå hur effektiv en tiltrotator är och hur den bidrar till bättre lönsamhet. Utifrån responsen vi fått från besökare i vår monter så är vi mycket nöjda med vårt deltagande och ser fram emot vår fortsatta expansion på den nordamerikanska marknaden, säger Krister Blomgren, vd på Engcon.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se