Lyckad premiär för Huddig Tigon på Solvallamässan

På Svenska Maskinmässan presenterade Huddig de förseriemaskiner som nu sålt till utvalda kunder som kommer få vara med i utvecklingen av de maskiner som förhoppningsvis kommer lanseras med start 2020. Foto: Per Eriksson
På Svenska Maskinmässan presenterade Huddig de förseriemaskiner som nu sålt till utvalda kunder som kommer få vara med i utvecklingen av de maskiner som förhoppningsvis kommer lanseras med start 2020.
Foto: Per Eriksson

I samband med Svenska Maskinmässan på Solvalla den 31 maj till 2 juni släpptes den första prototypen och förserien av Huddigs unika fullhybrid, Huddig Tigon. Maskinen väckte stor uppmärksamhet och intresset för den nya maskinen var stort.

Möjlighet fanns att anmäla sitt intresse att köpa en av förseriemaskinerna och därmed bli först i världen att äga en fullhybrid. Intresset var så stort att det i dagsläget finns fler intressenter än maskiner att tillgå. Huddig kommer därför välja vilka de två lyckliga ägarna blir.

Förutom Huddig Tigon visade Huddig upp en Huddig Rail med drivna rälshjul och en Huddig Cable utrustad med Lift2200 i montern. Dessutom var det flera redskapsleverantörer som valt en Huddig som demomaskin i sina montrar, bland andra Trejon, SMP, Waldung och Rototilt.

– Intresset för Huddig var stort och vi upplevde en jämn ström av kunder i vår monter under hela mässan. Det var en välarrangerad mässa och Solvalla är en perfekt plats för en maskinmässa av den här storleken. Antalet utställare och besökare var fler i år än 2016 då mässan startade vilket är mycket positivt, säger Daniel Myrgren, marknads- och försäljningschef på Huddig AB.

”Vi upplevde en jämn ström av kunder i vår monter under hela mässan.” Daniel Myrgren, marknads- och försäljningschef på Huddig AB.

Med Huddig Tigon driver Huddig utvecklingen i branschen. Många av de utvecklingssteg företaget tar i samband med Tigon, införs även löpande på seriemaskinerna 1260D. Bland annat är styrsystemet för 1260D framtaget för att kunna hantera Tigons avsevärt högre krav på processorkapacitet. Det gör att hela plattformen i 1260D är väldigt välutvecklad och modern.

Nu kommer två ytterligare prototyper av Huddig Tigon byggas som kommer att hårdtestas innan förserien börjar produceras. Flera kunder har anmält intresse att testa maskinerna, vilket är väldigt positivt, skriver Huddig i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A2524 _W5A2523