Vätternrundan sopas med redskap från Holms

IMG_6924

Holms Industri ingår vägsäkerhetsarbete med världens största motionscykellopp, Vätternrundan. Holms Industri tar på sig att sopa 30 mil väg dagen innan Vätternrundan startar. Samarbetet mellan Holms Industri och Vätternrundan syftar till att göra vägen säker för alla cyklister som tänker genomföra loppet. Cykelloppen har tidigare år haft problem med att skräp och grus ligger på vägbanan.

Under Vätternrundan cyklar omkring 30.000 människor den långa snarliga vägen runt Vättern. Det är inte bara en fysisk och mental utmaning utan det är även en utmaning att ha kontroll över vad som ligger på vägen. Vätternrundan har under varje år haft problem med grus, skräp och skadegörelse på olika delar av rundan. Nu ska loppets 300 kilometer sopas och det är Holms Industri som står för redskapet.

– Att få hjälpa Vätternrundan med att göra deras cykelväg mer säker är en av våra största höjdpunkter detta år. På ett sätt är detta anledning till varför Holms finns, att göra en väg säker för alla som färdas på den. Vi ser det som vår ultimata utmaning. Att få sopa 300 kilometer i kontinuerlig sopning sätter press på både redskap och bärare säger Carl Gindahl, vd på Holms Industri.

Behov av sopning. Med en hård vinter i ryggen där mycket grus lades ut på vägen är sopbehovet stort enligt Vätternrundan. Den största mängden grus och sten försvinner i och med kommunernas vårsopning men ibland ansluter grusvägar till Vätternrundans slinga vilket bidrar till att vägen ändå måste sopas precis innan loppet drar igång. Vätternrundan hoppas nu att samarbetet ska ge mindre punkteringar och olyckor.

–För varje sten eller trädgren vi får bort från vägen minimerar vi risken för punkteringar och olyckor. Det känns skönt att kunna påtala för våra cyklister att vi gör allt vi kan för att vägen ska vara säker och framkomlig. Att vi sopar hela Vätternrundan känns riktigt bra säger Sven Montelius, arrangemangschef på Vätternrundan.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

Se filmen från sopningen

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

Motala, 2013-06-14--15, Vätternrundan, mellan Jönköping och Fagerhult, Foto: Micke Fransson
Motala, 2013-06-14–15, Vätternrundan, mellan Jönköping och Fagerhult, Foto: Micke Fransson