Kramer lanserar eget snabbkopplingssystem

Kramer presenterar ett nytt helhydrauliskt snabbkopplingssystem. Med denna patenterade garanteras snabba redskedsbyten. Systemet är utvecklat i samarbete med Kramers kunder.

Den tyska maskintillverkaren Kramer lanserar ”Smart Attach som är ett nytt helhydrauliskt snabbkopplingssystem.

–Lösningen uppges vara patenterad och har utvecklats för snabba och säkra bytes av olika redskap och verktyg på Kramermaskinerna, och ”Smart Attach” kommer att öka flexibiliteten och effektiviteten avsevärt.

Feedback och input från kunder har varit centralt för utvecklingen av snabbkopplingssystemet, skriver Kramer i ett pressmeddelande.

Kramet har haft sin egen snabbkopplingsplatta som standard på sina hjullastare sedan 1963, och det nya systemet kan levereras som ett set som passar denna. Dimensionerna är desamma och därmed kan alla verktyg som passar sedan tidigare användas vidare på det nya systemet.

Rent praktiskt innebär det nya systemet att operatören inte behöver kliva ur maskinen för att haka på ett nytt redskap och ansluta oljan. Operatören släpper ut oljetrycket direkt från hytten. För att förhindra att detta görs av misstag görs detta med en tvåhandsfunktion. En ljussignal inikerar att redskapet har fastnat och att oljan är ansluten.

Enligt Kramer kan hydrauliska och icke hydrauliska redskap användas omväxlande, med eller utan användning av den gamla snabbkopplingsplattaen, och utan risk för oljeläckage.

I en inledande fas kommer ”Smart Attach” på den stora 5-serien, samt vissa modeller i Kramers premium 8-serie maskiner.

Svensk generalagent för Kramer är KH Maskin AB.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se