Gräver på djupet med specialbyggd Hitachi

Hitachi har levererat fem Zaxis-7 grävmaskiner med kammarteleskopiska stickor. Maskinerna når ett grävdjup på 30 meter och har 1,55 kubikmeters skopor.

Det brittiska rentalföretaget Synergy Plant Hire har fått fem Hitachi Zaxis-7 grävmaskiner levererade. De nya grävarna har teleskopiska stickor för att maximera produktiviteten på en mängd djupgrävningsprojekt.

De fyra speciella modellerna ZX350-7 är konstruerade i- och levererade direkt från Japan och kommer som första jobb arbeta på höghastighetsjärnvägen HS2 som förbinder London, Midlands och Skottland.

Fyra av de nya maskinerna kan gräva ända ner till 30 meters djup och är utrustade med 1,55 kubikmeters skopor. Den femte maskinen har ett grävdjup på 25 meter med 1,3 kubikmeters skopa. 

– Jämfört med traditionella metoder för djupgrävning är dessa speciella applikationsmaskiner mycket effektivare, mer kostnadseffektiva och har utformats speciellt för att öka produktiviteten på komplexa och svåra projekt, skriver Hitachi Europe i ett pressmeddelande.

De senaste tillskotten i Synergis uthyrningsflotta är också utrustade med steg V-kompatibla motorer för att uppfylla alla större emissionskrav.

– Dessa grävmaskiner har utvecklats för en mängd olika underjordiska byggprojekt och de flesta av dem kommer att arbeta med att bygga åtkomsttunnlar och ventilationsschakt på HS2 -projektet, säger Anthony Fitzpatrick  vd på Synergy Plant Hires.

Enligt Hitachi finns det inte många djupgrävningsmaskiner i Storbritannien. – Entreprenörer vill ha högsta möjliga produktivitet i färre cykler – så att jobbet blir gjort snabbare och en Hitachi CTA är ett utmärkt verktyg som är designat och byggt speciellt för den här typen av jobb. Dessutom är det också viktigt att maskinerna uppfyller utsläppsreglerna i steg V vilket är obligatoriskt krav vid statliga entreprenader som att arbeta med HS2-projektet.

– Vi har också ytterligare två ZX135US-6-maskiner med kortare räckvidd, som är idealiska för användning när utrymmet är begränsat. De kommer att kunna arbeta tillsammans med de nya Zaxis-7 grävmaskinerna med teleskopstickor, så tillsammans blir de ett bra paket, säger Anthony Fitzpatrick avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se