Nu startar JCB produktionen av dumprar

The unique JCB 7T-1 Front Tip Hi-Viz model.

Den första i en rad nya JCB-dumprar rullar nu av det brittiska maskinföretagets produktionslinje – inklusive den unika Hi-Viz-modellen. JCB tillkännagav planerna på att tillverka sitt eget sortiment av den dumprar förra året och produktionen pågår nu för fullt på fabriken i Rocester, Staffordshire, vilket dessutom skapar 70 nya jobb under de kommande tolv månaderna.

Utbudet som nu lanseras inkluderar den innovativa 7-tonaren JCB 7T-1 Front Tip Hi-Viz som enligt uppgift i första hand är designad för att minska olyckorna med dumprar på byggarbetsplatser. JCB Hi-Viz uppfyller den senaste säkerhetslagstiftningen, inklusive ISO 5006: 2017 och EN474. Den ingår i en lineup med totalt nio dumpermodeller från ett till nio ton. Den största marknaden för dumprar upp till nio ton är Storbritannien och Irland följt av Frankrike.

– Vi är glada över att få lansera ett helt nytt sortiment av JCB-dumprar, vilket kommer att ge branschen säkrare arbetsplatser, säger Richard Butler, ansvarig för dumprar hos JCB och fortsätter: – Reaktionen på lanseringen av detta nya sortiment har varit exceptionellt och maskinerna kommer premiärvisas i JCB:s monter på mässan Executive Hire Show på The Ricoh Arena i Coventry den 7–8 februari.

JCB 7T-1 Front Tip Hi-Viz-modellen har en låg lasthöjd och unik design som ger förbättrad runtomsikt, samtidigt som en längre hjulbas och lägre tyngdpunkt ökar stabiliteten. Operatörsskyddet säkerställs genom en hytt som utrustats med ett integrerat skyddssystem, vilket möjliggör att operatören kan stanna i hytten medan dumpern lastas, skriver JCB i ett pressmeddelande.


© Anläggningsvärlden 2018
info@anlaggningsvarlden.se
The unique JCB 7T-1 Front Tip Hi-Viz model.
The unique JCB 7T-1 Front Tip Hi-Viz model.