Easy Lift visar 52,4 meters spindellift på Bauma

Easy Lift kommer presentera en spindellift som når 52,4 meter på Bauma.

Italienska Easy Lift kommer lansera världens högsta spindellift på Bauma i München den 24-30 oktober.

Där kommer företaget att visa den nya spindelliften RA53 som är utrustad med en dubbel teleskopisk lift och når en arbetshöjd på 52,4 meter och en maximal räckvidd på 20 meter-.

Standardmodellen drivs av en 42 kilowatts Hatz-dieselmotor och en 7 kilowatts 380 volts elmotor, samt en hybridversion som kommer kombinera ett 300 Ah 48 litiumbatteri med standardmotorn.

– För att möta behoven hos de mest krävande kunderna har den nya RA53 utvecklats för att vara en multifunktionell spindelplattform godkänd både i MEWP-versionen med standard (burkapacitet upp till max 360 kg) eller valfri korg (burkapacitet på 450 kg och i kranversionen med vinsch, skriver Easy Lift i ett pressmeddelande.

Med denna versionen är det möjligt att demontera standardkorgen för att montera en vinsch med lyftkapacitet på 1.000 kilo.

Andra egenskaper hos RA53 inkluderar ett underrede som kan förlängas både vertikalt och horisontellt, med ett dynamiskt självnivellerande system som hjälper till att kompensera för sluttningar. 

Plattformen är utrustad med hydrauliska reglage från Danfoss och Scanreco radiostyrning och fast kontrollpanel i korgen.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se