Komatsu visar ny käftkross på Bauma

Komatsu visar en rad nyheter på Bauma. Bland annat den nya käftkrossen BR380JG-3 som har en kapacitet på 240 ton per timme. Transportbredden är 2.870 millimeter.

På årets Bauma-mässa kommer Komatsu visa 27 maskiner i sin monter varav ett flertal nyheter. Bland annat den nya käftkrossen BR380JG-3.

– Den nya BR380JG-3 är Komatsus första dieseldrivna maskin i Europa med netto noll koldioxidutsläpp, säger Vince Porteous, produktchef på Komatsu Europe.

Arbetsvikten för den nya käftkrossen sträcker sig från 33.500 till 35.310 kilo, med en maximal krosskapacitet på 240 ton per timme. Enligt Komatsu har krossen en bränslesnål steg V-godkänd motor med  en effekt på 213 hästkrafter vid 2.050 v/minut. Även den senaste Komtrax-telematiken och Komatsu Care underhållsprogram är installerat på den nya maskinen. 

BR380JG-3 kommer med en tvåaxlad däcksvibrator som ska möjliggöra ett jämnt flöde av material till de högeffektiva tvåstegs grizzlymataren. Det halvautomatiska matningssystemet inkluderar detektering av krossöverbelastning och automatisk materialkontroll för att möjliggöra en efffektiv produktion, skriver Komatsu i ett pressmeddelande.

Maskinen har en käftöppning på 1.065×550 millimeter med avsmalnande sidoplåtar, och den automatiska käftinställningsfunktionen uppges vara användarvänlig och gör det lätt att krossa med hög volym till önskad fraktion.

Med en maximal krosskapacitet på upp till 240 ton per timme och en 1.050 mm bred huvudtransportör, som har en topphastighet på 120 meter per minut, kan ett lager på 37 ton byggas upp innan maskinen måste flyttas. BR380JG-3 har även möjlighet till sidotransportör och en magnetisk separator.

En enkel start-och-stopp-funktion med en knapptryckning ger att det går snabbt och enkelt att använda maskinen och med tillägget av radiofjärrkontrollen gör det möjligt för operatören att multitaska och öka effektiviteten ytterligare.

Den högupplösta monitorpanelen, tillgänglig på 27 språk, ger information om maskintillstånd i realtid, information om bränsleförbrukning, och ECO-vägledning. Bland de förbättrade säkerhetsfunktionen märks ett hopfällbart underhållssteg på marknivå och nya skyddsräcken. Transportbredden är 2,87 meter.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se