Next One Technology öppnar kontor i Vietnam

– Med vårt nya utvecklingskontor i Hanoi har vi möjlighet att snabbt stärka upp våra nordiska utvecklingsteam i Linköping och Oslo med kompetenta kollegor, säger Next IT-chef Robert Grannerud.

Sedan starten 2014 har Next One Technology specialiserat sig på digitala verktyg för en effektivare byggsektor. Företaget har haft en stark organisk tillväxt och vuxit genom flera förvärv och internationell expansion och nu startar man nu upp ett utvecklingskontor i Hanoi.

Svenska saas-bolaget Next One Technology, Next, erbjuder tjänster och verktyg som hjälper byggbolag till ökad produktivitet och lönsamhet. Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv inom contech, såsom Byggsamordnaren, norska Checkd (Next Field) och Byggplanen (Next Planning).

Företaget har sedan starten 2014 etablerat tre kontor i Sverige, ett i Norge och ett i England. Nu adderar man ett sjätte kontor i Hanoi. Från och med början av september finns utvecklare på plats som blir en del av utvecklingsteamen bakom produkterna Next Project och Next Field i Sverige och Norge.

Next One Technology har ett 30-tal anställda vid kontoret i centrala Linköping och nu etablerar man en utvecklingsavdelning i Hanoi. Foto: Per Eriksson

Skälet till att Next valt just Hanoi är att där finns gott om talanger så som välutbildade ingenjörer. I Vietnam utexamineras årligen 50 000 utvecklare med kunskaper inom den senaste teknologin.

– Med vårt nya utvecklingskontor i Hanoi har vi möjlighet att snabbt stärka upp våra nordiska utvecklingsteam i Linköping och Oslo med kompetenta kollegor. Vår huvudägare Monterro har lång erfarenhet av att skala upp nordiska bolag med välfungerande utvecklingsorganisationer, på plats i Vietnam. Hanoi-kontoret blir en viktig pusselbit i vår ambition att integrera större delar av vår produktflora. Ett brett portföljperspektiv blir därför fokus för teamet från dag ett, säger Robert Grannerud, IT-chef på Next avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se