Doosan döps om till Develon

Hyundai Doosan Infracore döper om Doosan til Develon med lansering av det nya varumärket på Conexpo-mässan i Las Vegas den 14-18 mars. Foto: Per Eriksson

Nu avslöjar Hyundai Doosan Infracore att det nya namnet för Doosan blir Develon som ska inkludera budskapet att ”gå vidare in i framtiden med innovation”.

Själva dopet kommer ske på Conexpo-mässan i Las Vegas den 14 mars. Hyundai Doosan Infracore (HDI) ersätter varumärket Doosan och introducerar det nya varumärket Develon. Förändringen sker ett och ett halvt år då HDI blev ett dotterbolag till HD Hyundai.

Develon är en kombination av orden ”Develop” och ”Onwards”. 

– Det nya varumärket ska förmedla HDI:s riktning att gå vidare mot framtiden genom innovation och dess avsikt att obevekligt förändra världen med innovativa produkter och lösningar, skriver HDI i ett pressmeddelande.

HDI har planerat lanseringen av det nya varumärket sedan det blev ett dotterbolag till HD Hyundai i augusti 2021. Man planerar att ta ett steg framåt mot att bli en global toppaktör inom anläggningsmaskiner med lanseringen av det nya varumärket.

– Våra tre anläggningsföretag har redan befäst sin status som en av de viktigaste affärspelarna i HD Hyundai och har byggt en orubblig grund för att uppnå prestationsmål och skapa synergistiska effekter bland dem, mitt i den snabbt föränderliga globala ekonomiska miljön”, säger Cho Young -cheul, vd för HDI, som tillade: Develon kommer att leda den framtida marknaden för elektrifiering och automation för att stimulera tillväxt och fortsätta att vara ett varumärke att välja för våra kunder.

HDI planerar att introducera en mer detaljerad varumärkeshistoria och vision genom att släppa en ”New brand showcase” via sociala medier i slutet av februari. Det kommer även lanseras nya produkter med det nya varumärket på Conexpo-mässan.

Svensk generalagent för Doosan/Develon är Maskinia i Linköping.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se