Deutz-Fahr lanserar specialtraktor med steglös transmission

deutz_fahr_specialtraktor

Med 5DS, 5DV och 5DF introducerar Deutz-Fahr en ny generation specialtraktorer, som uppfyller höga krav på produktivitet och flexibilitet. Den steglösa transmissionen heter TTV och den nya traktorn har en topphastighet på 40 km/h.

Under den nyutformade fronten och  motorhuven, ryms motor, kylsystem och bränsletank. Den nya hytten har ett plant golv och ett armstöd med körspak, där alla viktiga funktioner finns samlade, såsom reglering av körhastighet, elektriska vippbrytare till hydrauluttag och eljoystick.

– Tack vare en ny framaxelgeometri är en styrvinkel på upp till 60 grader möjlig och i kombination med kort hjulbas, är dessa nya specialtraktorer de mest smidiga och lättmanövrerade som finns på marknaden. Traktorerna är också de mest innovativa, med ett antal tekniska höjdpunkter, såsom oberoende framaxelfjädring, högeffektiva FARMotion motorer och olika hydraulsystemsalternativ, säger Alexander Löwenberg
försäljningsansvarig för Deutz-Fahr hos den svenska generalagenten Söderberg & Haak.

Manöverkomforten maximeras av den ställbara Sense- Clutch Fram/Back-växlingen. Transportkörning vid reducerat motorvarvtal ger avsevärt lägre bränsleförbrukning och ökad förarkomfort. Här arbetar motorn vid 40 km/h på varvtal som ligger nära maximalt vridmoment. Traktorn finns att beställa i tre olika bredder från ca 1200 (5FDS), 1400 (5DV) till 1600 mm (5DF).

Utöver det finns en lång rad med tillval, såsom olika utrustningspaket, för att kunna skräddarsy traktorn just efter verksamhetens behov. Traktorerna hade säljstart i Sverige under maj 2019 och Borgeby Lantbruksdagar är ett gyllene tillfälle att stifta bekantskap med denna lilla traktor, som är perfekt för arbete inom frukt- och grönsaksodlingar, vägunderhåll eller fastighetsskötsel.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se