Dags för Load Up North

Load Up North är en mötesplats för entreprenadbranschen i Norrland med fokus på entreprenadmaskiner, transport och rekrytering. Under namnet Meet Up ingår även en kunskapsdel med intressanta föreläsare och en möjlighet att skapa kontakter.
Load Up North är en mötesplats för entreprenadbranschen i Norrland med fokus på entreprenadmaskiner, transport och rekrytering. Under namnet Meet Up ingår även en kunskapsdel med intressanta föreläsare och en möjlighet att skapa kontakter.

Load Up North är den största branschmässan norr om Stockholm för alla som jobbar inom områdena entreprenad, transport, rekrytering, väg och anläggning och skog. I år blir det även en särskilt stor satsning på utbildning och rekrytering som slår alla tidigare insatser då arrangörerna lyckats samla företrädare för arbetsgivare, utbildare och branscher under samma tak.

Det blir sex samarbetspartners som är med och gemensamt satsar för att visa upp sig och sina branschers utbildningar och behov av arbetskraft under Load up North i Boden 31 august till 2 september.

Klara samarbetspartners är BDX , Swecon anläggningsmaskiner, Kalix Naturbruksgymnasium och branschorganisation ME Maskinentreprenörerna. Dessutom deltar Skoglig Samverkan i Norrbotten där företag som Billerudkorsnäs, Jutos Timber AB, Krekula Lauri Såg AB och Smurfit- Kappa Kraftliner ingår tillsammans med organisationer, föreningar och myndigheter som LRF Norrbotten, Norra Skogsägarna, Skogsentreprenörerna men också Luleå Stift Egendomsförvaltningen samt Statens Fastighetsverk.

– Rekrytering är en jättestor fråga för oss, säger Anita Öhrlund, regionchef för ME Nord.

Hon berättar att de även deltog förra året och tycker att det är bra att satsningen nu breddats med fler aktörer.

– Ju fler man är desto större genomslag får man. Det här är en aktiv framtidsbransch som är teknikintensiv, arbetet är utvecklande och företagen söker intresserade medarbetare, säger Anita Öhrlund.

Swecon Anläggningsmaskiner AB är återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Sverige, Estland, Lettland, Litauen samt delar av Tyskland. De deltar i satsningen på Load Up North för att hitta servicetekniker.

– Vi tycker att det är ett bra initiativ från mässan. Det är väldigt bra att mässan har helhetsansvaret över logistik och praktikaliteter kring satsningen. Nu kan vi fokusera på att sälja in vad som är unikt med oss, säger Pernilla Pelizzoli, HR-konsult på Swecon Anläggningsmaskiner.

Hon ser att de kommer att kunna nå många intressanta personer.

– Det är på just branschmässor som den här typen av satsning kan vara särskilt effektiv eftersom chansen att träffa rätt personer är större då den riktar sig mot folk som har rätt kunskap och är intresserade av branschen. Att ha en styrd slinga är bra, eftersom vi då vet exakt hur många och vilka vi når ut till, säger Pernilla Pelizzoli.

Ifjol, då mässan hölls i Fällfors norr om Skellefteå deltog över 550 elever i en rekryteringssatsning mot anläggnings- och skogsmaskinsförare som hade rubriken ”Utbildningar som ger jobb”.

– Den blev så lyckad att vi i år tar ett steg ytterligare, säger Bo Sandström.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

bo_sandstrom_load_up_north