Case Rodeo avgjordes på Valla

maskinia_rodeo_01

Maskinia, Case generalagent i Sverige, har under flera år deltagit i den stora maskinoperatörstävlingen Case Rodeo. Årets uttagning av det svenska laget genomfördes under Svenska Maskinmässan 2018 på Solvalla.

Totalt får tre förare representera Sverige under den internationella finalen i Paris. Finalen innehåller fyra moment med olika maskintyper. Samtliga moment ställer höga krav på precision och skicklighet hos de tävlande.

Även den svenska uttagningen satte höga krav på de tävlande som kom att delta under mässdagarna. Deltagarantalet och publikantalet blev stort under mässdagarna, där kvalificeringstävlingar genomfördes två gånger dagligen under de tre mässdagarna. Tävlingsmomentet gick ut på att dra ett dorn genom en skuren bana i form av CASE-loggan på kortast tid.

Resultatet såg ut så här vid stängning kl 15:00 på lördagen:

  1. Fredrik Thygesson: 29,38 s
  2. Tom Gardocki: 29,42 s
  3. Clas Strimell: 30,93 s

Då Fredrik Thygesson var deltagare i det lag som vann den Internationella finalen i Paris 2017 så får han dessvärre inte kvalificera sig i år igen. Tom Gardocki är amerikan och kan därmed inte heller delta i det svenska laget.

Så, den som tar sig vidare och utgör den första deltagaren i det svenska laget blir Clas Strimell!

– Vi har haft fantastiska dagar här på Solvalla då många besökt oss och tittat på våra maskiner från Case. De dagliga kvalificeringstävlingarna har varit av stort intresse och vi har haft massor med deltagare och publik. Nu blev det så att den som landade tredje platsen är den som kommer med oss som deltagare till den Internationella finalen i Paris, vilket var lite oväntat. Jag vill gratulera Fredrik Thygesson som vinnare av den svenska uttagningen och en fantastisk tid, sen blir man ju djupt imponerad av Tom som kniper en andra plats, trots att den amerikanska standarden är den motsatta i spakarna jämfört med den svenska. Jag är mycket glad över att vi fått in Clas som deltagare i det svenska laget och jag tror att vi har en bra chans att göra ett lika fantastiskt resultat som 2017, då vi vann lagtävlingen, säger Peter Strand, försäljningschef för Case.

Den internationella finalen avgörs på Case kundcenter i Paris i oktober.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

case_rodeo_02