Nya band från Olofsfors

9821f9c8cd675cb4_org

I sommar släpper Olofsfors sin största bandnyhet på länge. Med nya CoverX uppges livslängden på banden öka väsentligt. – Den har en unik profil, som inte liknar något annat, säger Daniel Domeij, marknadschef på Olofsfors.

Maximal bärighet, minimal markpåverkan, optimalt grepp mot däck och bättre stöd mot däcksidan. Det, tillsammans med att hållbarheten på tvärjärnen har ökat med över 20 procent, är de stora fördelarna med CoverX som lanseras i sommar.

– Det går inte att få bättre bärighet. CoverX gör entreprenörernas arbete lättare samtidigt som det också skyddar miljön på ett mycket bättre sätt än tidigare, säger Daniel Domeij.

Arbetet med att ta fram det nya bandet har pågått i drygt ett år och CoverX kommer att premiärvisas på Interforst i München i juli. Daniel Domeij har stora förväntningar på mottagandet.

– Vi har producerat band i 50 år och det är den erfarenheten som ligger som grund till CoverX. Det är optimerat för alla typer av maskiner, från de allra tyngsta till de lättaste, och kommer att finnas i en mängd olika utföranden. Det lämpar sig bäst när det är blöt mark och man vill ha så lite markskador som möjligt, säger han.

Den höga bärigheten uppnås genom ett rakt tvärjärn vilket ger optimalt grepp både framåt och i sidled. Specialutformad medbringare för bäst grepp mot däck.

Mjuka ändar bidrar till minimal markpåverkan och mjukare svängradie. Förlängda sidostöd för maximalt stöd mot däcksidan. Hållbarheten på tvärjärnet har ökat med över 20 procent jämfört med tidigare bärande tvärjärn, skriver Olofsfors i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se