BKT stack ut på däckmässa

BKT_stand

ANLÄGGNINGSVÄRLDEN I ANNONSSAMARBETE MED GRIPEN WHEELS

K ö l n,  T y s k l a n d. BKT:s medverkan på 2018 års The Tire Cologne var både extraordinärt och imponerande. En gigantisk dumper med en vikt på ungefär 6,5 ton demonstreras för första gången någonsin på en branschmässa tillsammans med en traktor på 1 500 kg.

The Tire Cologne är en internationell fackmässa för däckbranschen som arrangeras varannat år i tyska Köln och  i år hölls mässn 29 maj till 1 juni. Mässan lockade 533 branschföretag och hade 16 000 besökare från 113 länder.

I BKT:s monter visades en gigantisk dumper med en vikt på ungefär 6,5 ton  tillsammans med en traktor på 1 500 kg. Båda är tillverkade av plexiglas och lockade besökarna till den Indienbaserade, multinationella koncernens monter som är var än 500 kvm.

– BKT är en stor global aktör på marknaden för Off-Highway-däck. Den här uppseendeväckande inramningen ger ett ökat intresse för urvalet av förstklassiga däck för sektorer från lantbruk och agroindustri till schaktning, terrängdäck, industri och konstruktion – som alla är områden där företaget har skördat framgångar under många år och fått ett gott anseende tack vare dess expertis, säger Pelle Fritzon, vd på BKT:s svenska generalagent Gripen Wheels i Jönköping.

Den extraordinära dumpern i skala 1:1 är utrustad med sex Earthmax SR 45 M-däck i dimensionen 24.00 R 35. Dessa lösningar är särskilt utvecklade för ej midjestyrda dumpers med en stålradialstomme, ett djupt E-4-klassat mönster tillsammans med en gummiblandning med särskilt stort skärmotstånd.

Däcket har också avgörande egenskaper som säkerställer utmärkt dragförmåga och motståndskraft, till och med för långa transporter i svår terräng.

Tillsammans med detta monsterfordon visades också en genomskinlig traktor, som visats på tidigare branschmässor, med lika imponerande mått. Den är tillverkad av 1 500 kg plexiglas och utrustad med mycket innovativa däck, nämligen Agrimax V-Flecto i dimensionerna VF 710/60 R 42 NRO och VF 600/60 R 30 NRO – en vinnande kombination av tekniker som höjer prestandan jämfört med den senaste generationen traktorer inom alla fält.

Däcket är det perfekta svaret på det moderna lantbruket tack vare unika och distinkta funktioner som minskad jordpackning, lägre driftkostnader, dubbla användningsområden på åkrar och väg utan att ringtrycket behöver ändras och med ökad lastkapacitet (+40 %) vid samma lufttryck som ett standarddäck av samma storlek. Ett helt unikt däck som är överlägset både inom prestanda och tillförlitlighet.

De banbrytande produkterna inom alla fält har fått gott om utrymme. Lantbrukssektorn representeras av Agrimax Force, i dimensionen IF 900/60 R 42, och Agrimax Teris som visas upp i dimensionen 800/65 R 32.

För agroindustriell hanteringsutrustning finns Con Star som visades upp på mässan i dimensionen 400/70 – 24. Den industriella sektorn representeras av Portmax PT 93 i dimensionen 280/75 R 22.5, och sist men inte minst har vi Airomax AM 27, i dimensionen 445/95 R 25, som är ett lyftkransdäck för konstruktionssektorn.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

BKT_AgrimaxForce_onfield