Volvodumper med automatväxellåda

Get ready to work with the all new A60H. Designed for heavy hauling in severe off-road operation, the machine’s long service life, quality, reliability and durability is everything you expect from a Volvo. Hauling is easier and more efficient.

Den nya 55-tons Volvo A60H som presenterades på Baumamässan i våras, har utrustats med Allisons nya 6630ORS helautomatiska växellåda, som är speciellt utvecklad  för att passa den starka Volvomotorn.

Den nya 6630ORS-lådan är utvecklad ur Allisons 6000 SeriesTM och har fått förbättrad hållbarhet och prestanda. Den har en ny intern dämpare, uppdaterad momentomvandlare med förbättrad bladgeometri och har fått en elektrolysytbehandling som ger ökad hållbarhet. Som tillval kan man få en ännu kraftigare retarder.

Volvo A60H utnyttjar även modifieringar av växellådans sammansättning av planetväxlar för långsam körning och backning.

Ökat oljeflöde ger bättre smörjning och utökad livslängd i applikationer som gruvkörning, som kräver högt vridmoment och stor kapacitet för långdistranskörning. Det innebär att nya Allison 6630ORS-lådan ger lägre ägarkostnad och hög lönsamhet för Volvos midjestyrda dumper.