Släntklippare från Ystamaskiner

ysta_p220_25

På Borgeby Fältdagar visade YstaMaskiner en ny modell av släntklippare för bakmontering på traktorns 3-punktsfäste. Den har en arbetsbredd på 2,20 m och väger 840 kg. Rekommenderat effektbehov är 70-80 hästkrafter.

Ysta P är tyngre modell av slag- och släntklippare med hydraulisk sidoförskjutning och klippvinkel för de större traktorerna. Arbetsområdet i höjdled är 90° uppåt och 50° nedåt.

De mest utsatta delarna på den hydrauliska sidoförskjutningen är tillverkade i gjutjärn med 3 års garanti. Rotorhuven är förstärkt med Hardox. 3-punktsfästet på modell P är kat. 2 och är självbalanserande med påkörningssäkring.

”De mest utsatta delarna på den hydrauliska sidoförskjutningen är tillverkade i gjutjärn.”  Andreas Andersson, säljare på Ystamaskiner.

Den elektroniska balanserade spiralrotorn, som har en diameter på 194 mm, drivs av fyra remmar via traktorns PTO (540 rpm) och automatisk remspänning är standard. Växellådan är utvändigt monterad och har frihjul för att skydda växellådan och traktorn. På utsidan av växellådan är ett kraftigt skydd monterat som skydd vid klippning upprätt. Fördelar med spiralrotor är en jämnare och mjukare körning som ger ett jämnare flöde och belastning med minskade underhållskostnader som resultat.

Rörliga skyddsplåtar fram minskar risken för stenkast under körning. Stödrullen, som har en diameter på 194 mm med dubbel lagring, är ställbar i olika lägen beroende på vilket material som ska klippas.

För att ytterligare slå sönder klippt material är två motstål monterade som standard samt släpmedar och PTO-axel. Levereras med hammarslagor (1,4 kg) alt. Y-slagor.

Länk till Ystamaskiner