Tobroco-Giant tillverkar maskiner åt Doosan

Tobroco-Giant kommer att tillverka kompakta hjullastare åt Doosan i Europa.

Doosan Infracore Europe har tecknat ett exklusivt leveransavtal med Nederländerna-baserade Tobroco-Giant som tillverkar kompakta hjullastare.

Enligt det nya avtalet kommer utvalda kompakta hjullastare att tillverkas av Tobroco-Giant i Doosans orange färger och säljas under namnet Doosan genom varumärkets europeiska återförsäljarnätverk.

– Vi är nöjda med vårt nya samarbete med Tobroco-Giant. Doosan Infracore vill ständigt förbättra och utöka produktsortimentet från företaget. Med Tobroco-Giant har vi en partner med lång erfarenhet och ett högpresterande utbud av kompakta hjullastare, säger Chris Jeong, vd för Doosan Infracore Europe.

Toine Brock, vd för Tobroco-Giant, är också mycket nöjd med avtalet: – Det här nya partnerskapet med Doosan Infracore Europe är nästa milstolpe i vårt företags tillväxt. Doosan är känt för sina innovativa produkter och kundservice, vilket är utmärkt för Tobroco-Giant. Vi ser fram emot att arbeta med Doosan Infracore Europe för att växa på marknaden för kompakta hjullastare.

Doosan Infracore Europe kommer at introducera de första modellerna som ska levereras under det nya avtalet i viktkategorin från 3.500 till 5.000 kilo. Sammantaget omfattar det nya partnerskapet totalt fem modeller av kompakta hjullastare, som kommer distribueras i hela Europa. 

Svensk generalagent för Doosan är Maskinia och danska Brdr. Holst Sørensen ansvarar för Giant i Sverige.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se