Staffare AB levererar traktorer för snöröjning

Last & Planering Rail LPR AB (LPR) vann ett snöuppdrag i Stockholmsregionen och investerade i samband med det i fyra nya Massey Ferguson MF 5710 M traktorer, utrustade med Trejon sandspridare och Drivex vikplog, levererade av Staffare AB.

Last & Planering Rail LPR AB (LPR) bildades 1998 av nuvarande ägarna Göran och Maria Ohlsson från Storvreta utanför Uppsala. Företaget har sedan dess vuxit från cirka 10 anställda till nästan 50 anställda 2013. Största delen av verksamheten sker i Mälardalsregionen men det förekommer också arbeten på andra platser i Sverige.

Nyligen investerade LPR i fyra Massey Ferguson MF 5710 M traktorer, komplett utrustade för effektiv snöröjning och med en ny steg 5-motor.

LPR vann en upphandling på ett snödistrikt i Stockholmsregionen. Kontraktet löper på fem år. 

Då prisbilden på snöuppdrag är prispressat i kombination med att beställaren ville ha moderna maskiner med högsta möjliga miljösteg krävdes en nyinvestering i maskinparken för ändamålet. 

Återförsäljaren Staffare AB i Uppsala fick en förfrågan om att förse LPR med en kostnadsaffektiv lösning för deras uppdrag. Staffare AB har sedan tidigare levererat ett 15-tal järnvägsutrustade Huddig grävlastare till LPR, men för detta ändamål krävdes en annan lösning.

– En klassisk traktor med vikplog och sandspridare i senaste version blev en vinnare i upphandling av utrustning. Vi behöver enkla, lättkörda, bränslesnåla kvalitetsmaskiner som håller i längden och då föll det naturligt att testa senaste modellen från Massey Ferguson, säger Göran Ohlsson, vd på LPR.

Staffare AB är sedan tidigare en av LPR:s största leverantör av maskiner och har sedan företagets start levererat entreprenadmaskiner från Svenska Huddig som främst går på järnvägsarbeten.

– Att vi får förmånen att förse LPR med maskiner för snöröjning är ett nytt kapitel i vårt långa samarbete, säger Torbjörn Eriksson, säljare på Staffare AB i Uppsala.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se