Söderåsbanan byggs om för persontrafik

b2ee5bae1b8a2b26_org

NRC Group har tilldelats ett kontrakt till ett värde av 221 miljoner kronor för järnvägsarbete på Söderåsbanan i tillväxtregionen Skåne.

Banan används idag endast för godstrafik men ska nu rustas upp för persontrafik från december 2021.

– Skåne har över 1,3 miljoner invånare, är Sveriges knytpunkt mot Danmark och Europa, och fortsatt befolkningstillväxt förväntas i regionen. Vi är därför väldigt glada över att få vara med och göra Söderåsbanan redo för persontrafik. Detta kommer att ge ett enkelt, säkert och miljövänligt alternativ till pendlare i västra Skåne, samtidigt som det bidrar till minskad vägtrafik och framtidsinriktad regionsutveckling, säger Øivind Horpestad, koncernchef i NRC Group.

Kontraktet är en totalentreprenad som tilldelats avTrafikverket och omfattar tjänster inom bana, el, signal, tele och mark.

– För oss är detta ett viktigt kontrakt. Vi får använda vår breda specialistkompetens för att säkerställa en omfattande och effektiv totalleverans. Exakt vad NRC Group är byggt för att göra, tillägger Horpestad.

Söderåsbanan är ett 38 kilometer långt enkelspår som går från Åstorp, genom Billesholm, Kågeröd och Svalöv, till Teckomatorp.

Arbetet omfattar nya mötesspår för att möjliggöra tågmöten för 650 meter långa tåg, uppgraderingar som möjliggör en hastighet på 160 kilometer i timmen, samt ny plattform och signalarbete på Teckomatorps station.

Arbetet påbörjas i februari 2019 och planeras vara färdigt i oktober 2021.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se