Snart lanseras nya Volkswagen Amarok

Förväntad säljsstart för nya Volkswagen Amarok är i slutet på detta år med marknadsintroduktion under första halvåret 2023. Bilen kommer i tre olika utrustningsnivåer.

I år kommer Volkswagen lanserar en helt ny generation av sin pickup Amarok. Med förbättrade köregenskaper, både på och utanför vägen och med det senaste inom assistanssystem.

 Nya Amarok är utvecklad och utformad i Tyskland och Australien och kommer byggas i Sydafrika. Volkswagen har siktet inställt på att försvara marknadspositionen inom pickupens B-segment.

Enligt Volkswagen kommer den högkvalitativa interiören där digital instrumentering möter paneler i läderlook och breda stolar som kan fås med 10-vägs elektrisk justering. Bland tillvalen finns bland annat premiumljudsystem, IQ-light, LED-matrix strålkastare, 21 tums fälgar och upp till 30 olika assistanssystem, varav 20 är helt nya för Amarok.

Än så länge döljs designen för nya Amarok, men till sommaren kommer det att gå att se den utan Kamouflage.

– För den nya generationen så har vi signifikant modifierat den arketypiska designen hos Amarok. Den är nu otvetydligt mer karaktärsfull och mer imponerande, säger Albert-Johann Kirzinger, chefsdesignen på Volkswagen Transportbilar.

535 centimeter (+10) och ett axelavstånd på 327 centimeter (+17,5), ger inte bara mer utrymme för passagerare och last. De kortare överhängen fram och bak uppges ha en positiv inverkan på offroadkörning, precis som den rejält förbättrade markfrigången. Nya Amarok har dessutom fått förhöjd lastförmåga (upp till1,2 ton och fler drivlinor och kommer att klara av att dra släp på upp till 3,5 ton.

I Sverige kommer Amarok att erbjudas i tre olika utrustningsversioner med en fyr- eller sexcylindrig (v6) motor med fyrhjulsdrift.

Nya Amarok förväntas att säljstarta i slutet på året och marknadsintroduktion under första halvåret 2023.

Än så länge finns inga priser eller tekniska data vad gäller motorer och utsläppsnivåer.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se