Skåpbil med smarta detaljer

_DSF1556

Påbyggnadsföretaget ABC Karossen i Mönsterås visade bland annat en B-korts volymskåpbil med tavelhylla på mässan Bilar Som Jobbar på Stockholmsmässan.

Skåpet har en volym på 21 kubikmeter med hjulbas 4325 mm och är byggd på en Mercedes Sprinter. Bilen är utrustad med en 750 kg bakgavellyft med aluminiumbrygga med manöverdon både in- och utvändigt.

Lastluckan ovanför bakgavellyften är försedd med en elektrisk luftcylinder som gör att luckan stängs och öppnas automatiskt när man fäller upp eller ner liften.

Skåpet är också utrustat med lastlåsskenor  på sidorna, ledbelysning med timerstyrning, ny typ av halkfritt golvmaterial och sidodörr. Till sidodörren finns en smart in- och utfällbar trappa i galvat stål som avsevärt underlättar för föraren att ta sig i- och ur skåpet. Skåpet är tillverkat i Lamicom lättviktspaneler, vilket innebär att bilen kan framföras på B-kort.

Nyligen meddelade ABC Karossen dessutom att man fått en beställning från Fiats svenska generalagent på sammanlagt 50 volymskåp som ska monteras på nya Fiat Ducato.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

_DSF1553