Scanlaser blir Leica Geosystems

Leica Geosystems och Scanlaser går samman i ett gemensamt bolag och fortsätter under varumärket Leica Geosystems.
Leica Geosystems och Scanlaser går samman i ett gemensamt bolag och fortsätter under varumärket Leica Geosystems.

Två av Sveriges ledande företag inom mätningsutrustning och maskinstyrning, Leica Geosystems och Scanlaser går samman i ett gemensamt bolag och fortsätter under varumärket Leica Geosystems.

Scanlaser är ett av branschens mest kända varumärken inom maskinstyrning med fokus på entreprenadmaskiner. Leica Geosystems är en ledande aktör inom mätutrustning med produkter som används inom lantmäteri, bygg- och anläggning samt industri. Båda bolagen ägs sedan mer än tio år av börsnoterade Hexagon.

– Det här är en fullt naturlig utveckling för båda bolagen. Med samgåendet blir vi ännu starkare. Vi drar nytta av varandras styrkor inom både produktlösningar, teknik, support, service och de värden vi står för, säger Krister Arnaryd som varit vd för Scanlaser sedan 2007 och även vd för Leica Geosystems sedan januari 2016.

– Vi har stor tillväxt nu och kommer att rekrytera fler medarbetare, särskilt inom service och support, som vi är kända för och ska utveckla ännu mer.

– Dessutom kommer det fler spännande produktlösningar, samt att vi får fina synergier i vårt befintliga produktutbud, som kan användas av båda kundsegmenten. Ett exempel är vår drönare som används av våra lantmäterikunder för att göra kartor, och som nu även kan användas inom bygg- och anläggningsarbeten, för att bland annat kunna se hur många kvadratmeter bergmassa som flyttats, berättar Krister Arnaryd.

© Anläggningsvärlden
info@anlaggningsvarlden.se