Så håller Engcon personalen i toppform

Team Engcon: Laila Kveli, Jerry Ahrlin och Sebastian Modin (samt Magnus Näslund, ej på bilden) Foto: Engcon.
Team Engcon: Laila Kveli, Jerry Ahrlin och Sebastian Modin (samt Magnus Näslund, ej på bilden) Foto: Engcon.

Engcon Group skördar stora framgångar och prisas för sin ekonomiska tillväxt. Något som inte vore möjligt utan en frisk och välmående personal. Inom Engcon Group är friskvård därför en viktig del i personalvården sedan en lång tid tillbaka. Nu testar företaget ett nytt grepp med ett motiverande representationslag i skidåkning för att krydda breddsatsning på företagets personal ytterligare.

Att regelbunden motion är det oslagbart bästa verktyget för en bra hälsa bevisas gång på gång. Det här tar Engcon fasta på i satsningen på Team Engcon. Satsningen startar med en inspirationsföreläsning av Kjell Enhager, erkänd coach, föreläsare och sommarpratare, som syftar till att lyfta Engcon-medarbetarnas inspiration och vilja att röra på sig. Föreläsningen följs upp med långloppsspecialisterna Jerry Ahrlin och Laila Kveli som ska sporra personalen med information, utmaningar och övningar löpande.

– Engcon visar att man kan bygga ett framgångsrikt miljardbolag med utgångspunkt i Sverige och rent av Strömsund. Vi visar också att våra medarbetare är avgörande och delaktiga i framgången. Som företag måste man ha den här insikten och jobba med satsningar som stärker personalens välmående, förklarar Stig Engström, grundare av Engcon.

Externa inspiratörer ska fortsätta stärka Engcon-medarbetarnas kunskaper hur de får en sundare livsstil. Idén kommer från grundarens insikter om den egna hälsan.

– Det här är ett väldigt roligt och stimulerande uppdrag! Engcon har ett tydligt syfte som handlar om att motivera personalen till en sundare livsstil. Vårt upplägg kommer att ske på olika nivåer, så att varje anställd ska kunna hitta sin nivå på träning, berättar långloppsspecialisten Jerry Ahrlin.

Team Engcon – en krydda i Engcons satsning på friskvård
En del i hälsosatsningen är sponsring av Team Engcon, ett lag i skidåkning, där Laila Kveli, Magnus Näslund, Zebastian Modin samt Jerry Ahrlin ingår.

  • Laila Kveli är en norsk långloppsåkare som bl.a. har stått på prispallen i Vasaloppet 2 gånger, och som kommer att köra de flesta lopp i kommande säsongs Visma Ski Classics
  • Magnus Näslund är en relativ ny långloppsåkare med stor potential som också kommer att åka långlopp
  • Zebastian Modin är en av Sveriges mest framgångsrika paraidrottare med medaljer från både Paralympicsoch VM. Han kör kommande säsong med bl.a. Jerry Ahrlin som ledsagare.

– Vi vill sponsra ett team för att motivera våra anställda att intressera sig för motion och börja röra på sig. Mixen i teamet visar Engcons inställning: att allt är möjligt. Målet är att skapa ett starkare Engcon. Alla våra anställda har möjlighet att bli sponsrade och åka Vasaloppet med teamet, i samma färger, som en del av Team Engcon, säger personalchefen Mikael Persson.

Upplägget är livsstilsbetonat. Personalen får ta del av tränings- och stretchningsfilmer, kostråd och övningar. Det kommer att finnas träningsprogram i flera olika nivåer, allt från nybörjaren till den som vill ta sin träning till en mer avancerad nivå.

– Om Engcon ska fortsätta ligga steget före våra konkurrenter och behålla vår världsledande position måste vi få alla att röra sig, avslutar Mikael Persson.

Satsningen inleds under juni 2019.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Engcon team, Magnus Näslund.
Engcon team, Magnus Näslund.