Gremo lanserar ny skördare

På SkogsNolia var det premiär för Gremos nya gallringssködare 1058H5 som kommer med en 215 hästkrafters steg V-Cumminsmotor och ny starkare kran från Mesera. Foto: Per Eriksson
På SkogsNolia var det premiär för Gremos nya gallringssködare 1058H5 som kommer med en 215 hästkrafters steg V-Cumminsmotor och ny starkare kran från Mesera. Foto: Per Eriksson

På SkogsNolia var det premiär för Gremos nya gallringsskördaren 1058H5. Jämfört med föregångaren Gremo 1050H är det framförallt kranen Mesera 221 som blivit starkare.

Maskinen har även fått en steg 5-motor från Cummins på 215 hästkrafter.

Mesera 221 H-kranen finns i 10 och 11 meters utförande

Gremo 1058H5 har liksom tidiogare automatisk ansatt boggilåsningar vilket gör att maskinen får ökad stabilitet i såväl sidled som framåt. Maskinen uppges även ha låg tyngdpunkt och vikten är väl fördelad i längdled.

”Den aktiva boggin styrs med hydraulik istället för med diffspärrarna, vilket sparar energi.” Christer Westin, säljare på Gremo.

Tack vare boggilyften får man dessutom mindre vändradie.

Den aktiva boggin styrs med hydraulik istället för med diffspärrarna, vilket sparar energi. Lutningsgivarna har även automatik vilket gär att man alltid har maximalt tryck mot marken och får bättre klättringsegenskaper.

– Liksom tidigare har vår nya gallringsskördare Gremo 1058H5 stora långt neddragna rutorna som ger bra sikt. Man ser hjulen utan att luta sig åt något håll och trädval gör man utan ansträngning och de smala stolparna medger perfekt sikt under upparbetning, säger Christer Wetin, säljare på Gremo.

1058H5 kan utrustas med SP561LF eller SP451LF skördaraggregat.

Bak mot hytten finns de två kylarna för arbetshydraulik och hydrostat. Fläkten för dessa drivs hydrauliskt med automatisk reversering för renblåsning.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A4766

_W5A4775