Portafill lanserar ny påhängssikt

CIMG2588

Irländska Portafills nyligen lanserade käftkross Portafill 9000JC har nu fått ett tillbehör i form av en nyutvecklad påhängssikt.

Sikten hängs under krossverkets utlastningstransportör och använder sig av det mobila krossverkets hydraulsystem för driften vilket innebär att ingen extern energikälla krävs.

Fördelen med detta är att inget extra sorteringsverk behövs transporteras till arbetsplatsen och att det endast krävs en motor för att driva anläggningen vilket minimerar bränslekostnaden. Det sorterade materialet stackläggs framför krossverket och överfraktionen kan antingen stackläggas vid sidan om maskinen alternativt återföras till krossen för ytterligare reduktion.

– Den nyutvecklade påhängssikten med returband kan enkelt demonteras från krossverket då det inte behövs och ställas på ett lastväxlarflak för enkel transport mellan olika maskiner eller uppställningsplatser säger Niklas Johansson, vd på den svenska generalagenten Biocare AB. Portafill har designat sikten så att den även är kompatibel med slagkrossen 7000IC för att minimera investeringskostnaden för entreprenören som har behov av båda maskinerna.

9000JC med påhängssikt visas för första gången live på SteinExpo mässan i Tyskland.

Länk till Biocare AB.

© Anläggningsvärlden 2017
info@anlaggningsvarlden.se

CIMG2608