OilQuick startar tillverkning i USA

OilQuick startar tillverkning av företagets snabbfästen på plats i USA. Det sker i ett samarbete med den amerikanska Exodus Global-koncernen.

OilQuick USA,  som ingår i Exodus Global-koncernen, och OilQuick AB tillkännager ett joint venture för att producera OilQuicks snabbfästen på plats i USA.

 Det nya företaget kommer att betjäna både den nord- och sydamerikanska marknaden. Det nya företaget som fått namnet OQ Americas, investerar just nu tiotals miljoner i nya lokaler och modern tillverkning i anslutning till befintlig anläggning i Superior, Wisconsin.

–Marknaden för automatiska snabbkopplingar i Nordamerika accelererar varje dag. Denna investering ger OQ Americas den unika förmågan att betjäna våra kunder med lokal tillverkning på den nordamerikanska kontinenten. Med 40 000 kopplingssystem installerade över hela världen kommer ingen konkurrent ens i närheten av tillförlitligheten hos OilQuicks produkter, säger Kevin Boreen, vd för Exodus Global.

–Detta är också ett nödvändigt steg för oss i vår globala expansion, genom att göra detta frigör vi kapacitet för vår tillväxt i Europa och Asien, men ännu viktigare förbättrar vi supporten till våra kunder i Nordamerika genom att förkorta leveranstiderna och öka flexibiliteten.

OilQuick Americas har redan påbörjat verksamheten och full produktion av OilQuicks fullautomatiska fästessystem uppnås senare under 2022.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se