Skoogs Bränsle startar tillverkning av sågkedjevätska

Piteåbaserade Skoogs Bränsle tar  över tillverkning och distribution av Sustainalubes Eco Saw Chain i Sverige. Sågkedjevätskan används främst för smörjning av svärd och kedjor på skördare.

Enligt Skoggs Bränsle kan sågkedjevätskan även användas i andra typer av maskiner med rörliga delar som kräver smörjning.

Sustainalubes produkter uppges vara helt oljefria och helt nedbrytbara i naturen. Produkten är dessutom vattenlöslig vilket innebär att alla maskiner och dess fönsterrutor är enkla att rengöra med enbart vatten. Sustainalube har också tagit fram smörjfett samt hydraulvätska med samma smörjegenskaper.

– Vi ser fram emot att starta samarbetet med Sustainalube. Vi jobbar för en hållbar framtid och hållbara produkter, så de produkter som Sustainalube tagit fram ligger helt i linje med vår vision. Vår provtillverkning av produkten gick jättebra och vi är väldigt nöjda med slutresultatet, säger Thomas Andersson vd på Skoogs Bränsle.

– Vi får i och med detta en partner som kan Norrland och entreprenörernas behov av smörjmedel på sina fem fingrar, det borgar för hög kvalité på både tillverkning och leveranser, säger Ulf Sandström produktansvarig på Sustainalube.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se