Nya teleskoplastare från Kramer

Kramers nya teleskoplastare 3610 är en allroundmaskin med en arbetsvikt på 8200 kilo och en lyfthöjd på 9,5 meter. Maskinen kommer dessutom med två hyttalternativ.

Kramer lanserar två nya teleskoplastare och företagets sortiment omfattar därmed tolv modeller med lyfthöjd från 4,3 till 9,5 meter. De nya maskinerna är den kompakta 1445 och allroundmaskinen 3610.

Den nya 1445 ersätter den tidigare modellen 1245. Genom sina mått med en höjd på under två meter och en bredd på 1,60 meter, liksom en insatsvikt på cirka 3 ton är  1445 de minsta modellen i Kramers teleskoplastarsortiment. Staplingslasten på pallgafflarna uppgår till 1450 kilo och lyfthöjden i skopvridpunkten är på 4,5 meter.

Som standard är maskinen utrustad med Kramers snabbfästessystem med mekanisk låsning. Som tillval finns en hydraulisk låsning, såväl som olika vanliga snabbfästen, bland annat Euro-fästet, tillgängliga.

För manövrering av påbyggnadsredskap med extra hydraulfunktioner, som till exempel gripskopa, är den tredje funktionen redan monterad på fabriken.

Maskinen kan fås med två motorversioner. Grunden bildar här en motor från Yanmar på 25 hästkrafter. De uppfyller avgassteg V utan ytterligare efterbehandling. Effekten på arbetshydrauliken uppgår till maximalt 36,4 l/min. För användning med högt effektbehov finns som tillval en motor från Yanmar med 45 hästkrafter tillgänglig, på vilken avgasefterbehandling sker genom en kombination av katalysator och partikelfilter. Hydrauleffekten uppgår till maximalt 42 l/minut.

Kompakta Kramer 1445 ersätter den tidigare modellen 1245 och har en lyfthöjd på 4,5 meter. Arbetsvikten uppgår till cirka 3000 kilo.

Enligt Kramer är hytten både rymlig och komfortabel. Instegshöjden är endast 40 centimeter. Förarstolen och ratten kan ställas in individuellt.

Kramer 3600 kommer med en tredelad bom och maskinens längd är på 5 meter och en bredd på 2,28 meter. Arbetsvikten uppgår till 8,2 ton och den maximala lyfthöjden är 9,5 meter med en maximal nyttolast på 3,6 ton.

Det finns två förarhyttsalternativ till förfogande för 3610. För låga genomfartshöjden är maskinens standarhytt de korrekta valet. Med standarddäcken på 24 tum uppnår maskinen en totalhöjd på 2,31 meter.

Om den maximala fordonshöjden inte är en begränsande faktor finns ett alternativ med en 18 centimeter högre hytt för optimal runtomsikt, framför allt på den högra sidan.

3610 är även utrustad med de kända funktionerna Smart Handling, intelligent överbelastningsystem, skopåterföringsautomatik och telematiklösningen EquipCare.

Svensk generalagent för Kramer är KH Maskin AB med anläggningar i Stockholm, Jönköping och Göteborg.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se