Bobcat lanserar nya minigrävare

Bobcat lanserar nu två nya minigrävare i R2-serien. de nya maskinerna väger 4,8 respektive 5,2 ton och drivs av en Kubotamotor på 49 hästkrafter.

Bobcat har lanserat sin nya R2-serie minigrävare och lagt till två nya maskiner i klasserna fem respektive sex ton.

De nya minigrävarna E50z och E55z väger 4,8 respektive 5,2 ton och båda maskinerna drivs av en fyrcylindrig Kubota-motor  som ger 49 hästkrafter vid 2200 v/min.

Enligt Bobcat är de nya minigrävarna designade för att vara robusta och enkla att använda, vilket ska tilltala rentalsektorn. De nya maskinerna kommer med en hytt som har mer huvudutrymme, benutrymme och förvaringsmöjligheter.

De större modellerna i R2-serien byger på företagets R-serie av maskiner i 2 till 4 ton och är de första av nästa generations maskiner som inkluderar funktionen Bobcat Zero House Swing (ZHS). 

ZHS innebär att den övre delen av maskinen – inklusive bommens svängförskjutning, främre hörn, handtag, lampor och dörren, helt förblir inom larvernas avtryck  när de roterar.

Kraftiga sidokanaler i stål och en motvikt som fungerar som en stötfångare och att de inre komponenterna i E50z och E55z tillsammans med lampor och slangar skyddas ytterligare från skador vid tuffa applikationer som till exempel rivning.

När det kommer till teknik är R2-maskinerna utrustade med Bobcats senaste huvudstyrningsventil, joysticks med dual curve och proportionell tumkontrollerad bomsvängningsförskjutning.

Bland tillvanen finns uppvärmd förarstol, nackstöd och en ny 5-tums displaypanel och armstödsmonterade hydrauliska hjälpledningar.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se