Nya hjullastare från Doosan

doosan-wheel-loader-dl550_5-quarry-img_0171_141009

Maskinia, svensk generalagent för Doosan, lanserar nu den nya 5-serien hjullastare i storleken 12-33 ton på den svenska marknaden.

Den nya serien med beteckningen -5 är nu utrustade med Scania-motorer hos de större modellerna, högre komfort och effektivare hydraulik. De ersätter den tidigare 3-serien.

Den nya serien är utrustade med Steg 4 motorer från Scania för maskiner från 18 ton och uppåt (DL300-5 till DL550-5), de två mindre modellerna (DL200-5 och DL250-5) har Cumminsmotorer. De höga miljökraven uppnås genom att motorerna har SCR – selektiv katalytisk reduktion, CEGR – avgasåterföring samt DOC – diesel oxidation katalysator. Tack vare denna teknik så behövs inget dieselpartikelfilter.

– Den nya serien möter den svenska marknadens krav med råge. Att de nu också kommer med en Steg 4 Scania motor borgar för att det är en kvalitétsmaskin rakt igenom. Nu vill vi att så många som möjligt provar den nya serien, den kommer inte att göra dem besvikna, avslutar Carl-Johan Sunnerfjord, försäljningschef för Doosan på Maskinia.