Uppdaterad skotare från Malwa

_dsf1109

På MellanskogsElmia i Sala visade Malwa bland annat den uppdaterade skotaren 560F.2. Det är en beståndsgående skotare med lastförmåga på 5 500 kg eller 9 000 kg i kombination med trailer.

Uppdateringen består i första hand av en ny bakram, gjuten boggilåda och en förstärkt midja.

– Den låga vikten gör maskinen mycket lämplig på känsliga marker och mossar, speciellt med band på boggin, säger Magnus Wallin, vd på Malwa International. Vikten är från 5 400 kg och Malwa 560F.2 är inte större än att den kan transporteras på ett lastbilsväxlarflak.

Motorn är en Caterpillar 3.4B, Tier 4 Final, EU Steg IIIB. Man kan välja mellan Cranabs FC45 med 6,1 meters räckvidd eller FC45DT med räckvidd 8 meter.

Till Malwa 560F.2 finns en trailer för att öka lastförmågan till 9 ton och möjlighet till enklare hantering av olika sortiment, utan ökat marktryck. Trailern kan placeras på lastbankarna under transport.

Styrsystemet är Ican-baserat där man kontrollerar maskinens samtliga funktioner med stöd av en display. Systemet möjliggör övervakning och inställning av kranfunktioner, kontroll av transmission, dieselmotor och en rad andra funktioner.