Nya hjullastardäck från BKT

BKT_Loader_2_8

BKT, en av de ledande tillverkarna av Off-Highway-däck, har skapat och utvecklat flera däckserier som är perfekt lämpade för hjullastare. Syftet är att på ett konkret och direkt sätt tillgodose de specifika behov och krav som entreprenörer i branschen framför dagligen.

Högpresterande och hållbara däck gör det möjligt att tillgodose de komplexa behov som verksamma företag inom denna sektor har, vilket ökar både produktiviteten och antalet drifttimmar.

Listan över nyheter i det här produktsortimentet toppas av BK-Loader 53, ett däck med stålförstärkt bälte som utformats för hjullastare för industribruk.

Det är överlägset för återvinningsverksamheter. Tack vare det särskilda slitbanemönstret, som säkerställer enastående stabilitet i sidled, och det större mönsterdjupet, som ger utomordentligt motstånd mot slitage, revor och punkteringar, är det här däcket särskilt lämpat för den här typen av verksamheter.

Denna nyhet från BKT är tillgänglig i dimensionen 405/70 R 20.

Enastående dragförmåga, hantering och stabilitet är vinnande funktioner hos Earthmax SR 31, ett flerskiktigt radialdäck med stålbälte, som har utvecklats särskilt för hjullastare. Det är den perfekta partnern även i de tuffaste driftförhållandena, och det fungerar oerhört väl och med smidighet i lerig terräng. Förutom den överlägsna körkomforten säkerställer det här däcket en längre produktlivscykel tack vare den speciella gummiblandningen med värme- och skärmotstånd.

Earthmax SR 31 är tillgänglig i dimensionerna 23.5 R 25, 26.5 R 25 och 29.5 R 25.

För användning i byggsektorn är den främsta produkten Earthmax SR 25, ett stålradialdäck. Tack vare den speciella mönsterdesignen utan riktningsbestämning ger  däcket överlägset grepp, utomordentliga självrensningsegenskaper samt stabilitet i annan terräng än vägar. Däcket finns i dimensionen 14.00 R 24.

För lastningsarbeten i särskilt svårmanövrerade terränger finns Rock Grip L4. För att fungera under sådana svåra förhållanden måste dessa däck ge utomordentligt motstånd mot revor, punkteringar och värme. Rock Grip L4 tillgodoser dessa krav tack vare den speciella L4-gummiblandningen, som gör den här produkten särskilt effektiv. Däcket är tillgängligt i dimensionen 14.00–25.

Ett däck som har utformats för hjullastare i tunga lastverksamheter är XL GRIP. Dess särskilda egenskaper syftar till att minimera risken för revor och punkteringar. Det här breda korsskiktsdäckets styrkor är överlägsen dragförmåga och imponerande hållbarhet. XL GRIP finns i hela sju dimensioner: 16.0/70–20, 15.5–25, 17.5–25, 20.5–25, 23.5–25, 26.5–25 och 29.5–25.

Snow Trac å andra sidan är, som namnet antyder, ett perfekt däck för hjullastare som körs på vägar under mycket svåra klimatförhållanden med snö och is.

Däcket utmärker sig för sin enastående dragförmåga, tack vare den speciella mönsterdesignen, som står emot slirningar, vilket samtidigt ger optimal körkomfort . Det finns i sex olika dimensioner: 16.9–24, 18.4-24, 15.5-25, 17.5-25, 20.5-25 och 23.5-25.

Länk till Gripen Wheels, svensk generalagent för BKT.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se