Ny bandgående stackläggare från Edge

Edge Innovate i nordirländska Dungannon har utvecklat en bandburen radiell stackläggare – Edge TSR80. Den nya mobila transportören är en 24 meters stackläggare med hög kapacitet. 

Terränggående Edge TSR80 är anpassad för operatörer som ofta flyttar  anläggningen eller vill ha en transportör som kan fylla flera olika roller på en anläggning.

Bland konstruktionsfunktioner finns ett 1200 mm brett transportband, hydraulisk ställbar inmatningshöjd, justerbar driftsvinkel, radiell stackningsfunktion och snabb övergång från transport- till driftsläge. Den kan drivas av el- eller dieselmotor.

Med en maximal utlastningshöjd på 11,8 meter och 360 graders radiell kapacitet kan Edge TSR80 skapa lagervolymer på upp till 34 000 kubikmeter. Dessutom har TSR80 ett automatiskt lagringsprogram som kombinerar automatiska radiella drivenhetsfunktioner och sjävvinkeljustering vilket gör att den kan skapa stora radiella lager med minimal övervakning och samtidigt förhindrar materialsegregering (option).

Svensk återförsäljare för Edge är Maskin Mekano i Jönköping. De introducerade Edge på den svenska marknaden förra året. Edge har gjort sig kända för innovativa lösningar inom materialhantering. De var dessutom tidigt ute med elektriska lösningar, vilket innebär att deras produkter kompletterar Maskin Mekanos egenutvecklade elektriska program väldigt väl.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se